Cognac

Cognac - fransk krimiserie i tre bind

02.01.20
Cognac er en fin krimiserie, der uden de store benspjæt fortæller en spændende historie, pakket ind i lækre tegninger.

Se en video om Cognac her:

Krigsjournalisten Anna-Fanély er tilbage i sin hjemegn i Charente-regionen, for at skrive en artikel om cognac til National Geographic. Hun erfarer, at hendes barndomsveninde Alice er død. Tilsyneladende myrdet af sin mand, der efterfølgende begik selvmord. 

Cognac 2

 


Med hjælp fra den lokale cognacekspert Fernand dykker Anna ned i en historie, der skaffer hende flere fjender på halsen. Hun hjælpes bl.a. af sin gamle ven Connor, og myrdede Alices bror Xavier.

Og det er cognac, der er omdrejningspunktet. Der bliver nørdet igennem om produktion, lagring, klassifikation, og ikke mindst smag. Resultatet er ikke en hæsblæsende historie, nærmere det modsatte. Der dvæles behændigt ved detaljen og det lave tempo, og dynamiken fastholdes via en lang række maleriske og understregende scenerier og stemningsbilleder. Det er realistisk tegnet, og overvejende lækkert. Enkelte actionscener bliver lidt stive i det, men resten fungerer fint. Det skyldes ikke mindst den smukke farvelægning, der er udført af Aurore Folny (bind et og to) og Jérôme Maffre (bind tre). 

Cognac 4
Materialer