Forfatter Jens Blendstrup

Forfatter Jens Blendstrup

Jens Blendstrup har titler som Laterna vagina, Luskefisefortællinger og Pludselig flæben på samvittigheden.

Humoren vægtes tydeligvis højt i hans forfatterskab. Han fik sit gennembrud i 2004 med den selvbiografiske roman "Gud taler ud" om opvæksten i Risskov, hvor hans far Uffe konsekvent omtales som Gud. Romanen er både blevet til teater og film med Søren Malling i hovedrollen i 2017. Til Litteraturfestivalen den 3. marts vil Jens Blendstrup fortælle om, hvordan det er at se sin roman og eget liv udfolde sig på filmlærredet.

I forbindelse med Jens Blendstrups besøg på biblioteket har vi stillet ham en række spørgsmål:
 

Hvad er din yndlingsbog?
Jeg har nok mange. Men det er nok stadigvæk Hærværk af tom Kristensen.

Hvor får du inspiration fra? 
Alle mulige steder. Jeg har abonnement på historiebladet, og illustreret videnskab mens fordi der altid er noget virkelig tankevækkende i artiklerne. Men også aviser. Jeg har bjerge af udklip på  min app ”evernote.” jeg er også stor fan af arkiv.dk som er et arkiv over ofte ukendte danskere gennem 200 år. Lige nu er jeg meget optaget af billeder fra Fyn fordi jeg er i gang med et stort projekt med billedkunstneren ole leibach for den fynske kulturarv styrelse.

Har du en yndlings forfatter?
Ja det er Stephen King. Jeg er også ret glad for italo calvino. Og ikke mindst Elias Canetti. Og hov Peter Seeberg, samt Villy Sørensen.

Hvad læser du lige nu?
Lige nu læser jeg en bog på Mofibo af netop stephen king: Under the dome” – jeg foretrækker klart bøger altså fysiske bøger man kan sætte æselører i, og have med på stranden, det giver historie når der falder 12 år gammelt sand ud fra siderne…Men om natten – jeg er et nattemenneske – er ipaden perfekt, for lyset kan dæmpes med true tone så fruen ikke vågner. 

Materialer