Fremragende samlet udgave af Berlin

28.07.20
'Berlin – den samlede udgave', er en ordentlig moppedreng på 600 sider.

Se en video om Berlin her:

Der samler hele Jason Lutes storroste serie om Berlins dramatiske historie fra 1928 til 1933. Den originale amerikanske serie består af 22 blade, skabt over en periode på lige så mange år. Undervejs samlet i tre bogudgaver, hvoraf de to første har været udsendt på dansk i 2005 og 2010. Et selvstændigt bind tre kommer ikke på dansk, men istedet samles hele historien i ét imponerende værk, der også bl.a. indeholder illustreret efterskrift om de virkelige lokaliteter i serien, interview med Jason Lutes, samt skitser, noter og visuelle inspirationskilder. Serien og dens skaber har fået en lang række prestigefyldte priser, bl.a. en håndfuld Eisner Awards.

 

Hovedpersonerne er journalisten Kurt Severing og maleren Marthe Müller, der allerførst mødes i et tog på vej mod Berlin. Han på vej hjem efter at have researchet en historie, hun er rejst hjemmefra, fra Köln, for at studere kunsthistorie i Berlin.
Rundt om deres kærlighedshistorie følges og udfoldes mellemkrigstidens dramatiske begivenheder, der fører til nedbrydningen af Weimarrepublikken. Men historien følger samtidig et større persongalleri, der tilsammen tegner et billede af de modsætninger, der prægede samfundet: Rig mod fattig, kommunister mod nazister, demonstranter mod politi.

 

Berlin er en særdeles flot tegneserie- eller grafiske roman hvis man bedre kan lide den betegnelse - der med enkle virkemidler, kraftig fransk/belgisk indflydelse i sin streg, velresearchet historie, og dybfølte karakterer, fortæller historien om hvordan fascismen tog kvælertag på et land og dets befolkning. Anbefales.

Materialer