'Oxen'

En bog, der blev til tv-serie

For tiden bliver der produceret tv-serier i massevis, som er inspireret af bøger. DR har vist 'Huset' og TV2 'Oxen'. Find nogle af de bøger, der var så gode, at de blev filmatiseret.

Har du fået set 'Oxen' på TV2, som har Jacob Lohmann, Ellen Hillingsø og Josephine Park i de bærende roller? 'Oxen' er en serie i seks afsnit, som er baseret på Jens Henriks Jensens bøger om jægersoldaten Niels Oxen.

Jens Henrik Jensen er uddannet journalist og har sideløbende med en karriere som sportsjournalist på Jydske Vestkysten skrevet bøger med elementer af thriller, krimi og spændingsromaner. I 1994 gik han i gang med sin første roman, "Wienerringen", og i 2015 sagde han sit job op for at være fuldtidsforfatter.

Jens Henrik Jensen har vundet 'Det Danske Kriminalakademis diplom' i 2005, Krimimessens Publikumspris i 2017 og Martha Prisen i 2019.

Artiklen fortsætter under bøgerne.

De seneste år har vi set flere bøger, der er blevet til tv-serier, med store danske skuespillere i hovedrollerne. I 2021 udkom tv-serien 'Kastanjemanden' på Netflix, en dansk krimiserie, der er skabt af Søren Sveistrup og baseret på Sveistrups krimiroman af samme navn.

DR har også lige vist 'Huset', som er inspireret af Kim Fuqz Aakesons bog 'Fangeleg', der udkom i 2021. Kim Fuqz Aakesons har også været manuskriptforfatter på tv-serien 'Huset'.

Hvis du ikke har set 'Sommerdahl' endnu, så er der heldigvis mange mørke vinteraftener i sigte, hvor du kan give dig i kast med tv-seriens 4 sæsoner. Serien kan streames på TV2 Play. Måske er du mere til at lytte til musikken fra tv-serien eller du kan læse Anne Grues krimier om Dan Sommerdahl, som løser detektivarbejde.