Stærke karakterer og smukke miljøtegninger

17.06.20
Samlebind indeholdende de to første historier om Max Fridman. Serien, der er skabt af italieneren Vittorio Giardino, er i fem dele, og på dansk samlet i to samlebind.

Se en video om Max Fridman her:

1938, Max Fridman er enkemand, tobakshandler i Schweiz og far til datteren Esther. Men han er også tidligere agent for den franske efterretningstjeneste og opsøges af sin gamle kontakt, der venligt men bestemt minder Fridman om, at man aldrig helt forlader "firmaet".

 

I Ungarsk rapsodi sendes Max Fridman til Budapest af den franske efterretningstjeneste for at undersøge en række mystiske dødsfald. Fridman bliver hurtigt klar over, at adskillige andre lande også interesserer sig for sagen, og så er en spændende spionhistorie  igang.

Porten til Orienten handler om jagten på David Stern, en ingeniør, der var leder af flyfabrikker i Rusland, men som er stukket af, og nu har både russere og nazister i hælene. Fridman lander, mod sin vilje, midt i de kolde og beregnende kalkulationer stormagterne imellem, hvor mennesker blot er spillebrikker.

 

Det er spændende historier, der samtidig er fedt tegnet. Ren ligne claire. Stærke karakterer, inviterende layouts, smukke miljøtegninger. Anbefales.

Materialer