Sussi Bechs samlede værker

Stor tegneseriekunst fra Sussi Bech

19.12.19
Det er ganske få danske tegneserieskabere forundt at få sine samlede værker genudgivet i luksusbind, som vi kender dem fra de fransk/belgiske klassikere. Men det er det, der sker for Sussi Bech i disse år.

Se en video om Sussi Bechs værker her:

I ialt syv bind, på hver i nærheden af de 200 sider, samles alle Bechs tegneserier. Samlebindene byder desuden på omfangsrigt baggrundsmateriale om seriernes skabelse, og mængder af lækre skitser og færdige tegninger.

Sussi Bechs samlede værker

 

Ét bind med den helt tidlige serie Dalila den Drevne, som mest af alt viser de tidligeste år af en livslang tegne- og fortællemæssig udviklingsproces. 

Ligeledes ét bind, der samler de to albums om kabaretdanseren Aida Nur. En spændingshistorie, der dramatiserer begivenheder omkring opdagelsen af Tutankhamons grav i 1922. 

Og så hovedværket Nofret i fire samlebind, hvert indeholdende tre af de oprindelige albums - tredje og næstsidste samlebind er netop udkommet.  Nofret er prinsesse fra Kreta. Tiden er ca. 1.350 f.v.t. Hun og søsteren Kiya bortføres af pirater, der sælger hende til slavehandlere i Levanten. Herfra går det over stok og sten for Nofret, der ender midt i vilde intriger, dødsensfarligt magtbegær og tvivlsomme giftermål. Det hele tegnet og fortalt med et enormt overskud. 

Sussi Bechs samlede værker

 

De første 12 albums med Nofret kommer i de samlede værker. Det nyligt udgivne Slave i Levanten, der fortæller Nofrets oprindelseshistorie - og således kan betegnes som en ny version af seriens første historie - er udsendt som selvstændigt album.

Syvende og sidste bind af Sussi Bechs Samlede Værker kommer bl.a. til at indeholde historierne om Zainab og Egtvedpigen.

Sussi Bech er blandt dansk tegneseries allerstørste, og hendes tegneserieproduktion står som et gennemført værk af kæmpehøj kvalitet. Mageløst tegnet, klart ligne claire. Inspirationen fra bl.a. Tintin og Blake og Mortimer er åbenlys, men det hele er tilført en, for stilen, sjælden energi og spændstighed. Bechs historier balancerer behændigt mellem at være velresearchede oplevelser fra Egypten (med et væld af smukke tegninger af liv og miljø), og så samtidig fortælle underholdende historier om nogen unge kvindes liv, ambitioner, og ærgerrige færden. 

Sussi Bechs samlede værker er stor tegneseriekunst, i flotte samlebind.

Sussi Bechs samlede værker

 

Materialer