Storslået fantasy

08.06.20
Her er en tegneserie i tre dele, baseret på første bind af Philip Pullmans romantrilogi 'Det gyldne kompas'. Trilogiens anden roman, 'Skyggernes kniv', kommer også som tegneserie, formodentlig i 2021.

Se en video om Det gyldne kompas her:

Det er en spændende historie om Lyra, der er opvokset på Jordan College. I en verden, der ligner vores, og så alligevel ikke. Fx har alle mennesker en dæmon (stavet 'daimon'), der er en slags sjæleven, som man ikke kan leve uden. Der er ikke mange børn på Jordan College, men Lyra har en god ven i køkkendrengen Roger. Hun drømmer om at tage med sin onkel, den dygtige men uomgængelige Lord Asriel, til kongerigerne i Nord. Da vennen Roger forsvinder, sandsynligvis bortført af de frygtede Snappere, må Lyca ud på en mageløs rejse, hjulpet af bl.a. hekse og en alkoholisk isbjørn.

 

Det gyldne kompas er en flot tegneserie. Tegningerne er moderne, med en umiddelbart meget løs streg, der allerede efter kort tids læsning viser sig særdeles udtryksfuld, og giver historien fremdrift. De vidt forskellige karakterer, såvel mennesker som dyr, er veldefinerede.

 

Det er storslået fantasy, der med et fantasifuldt mix af noget, der ligner virkelighed, og noget der slet ikke gør, fortæller en fængslende historie om at være den udvalgte. Anbefales.

Materialer