Love 1

Tegnet biografi om Robert Johnson

02.01.20
'Love in Vain' er smuk og barsk på samme tid. En hyldest til en musiker, hvis sparsomme produktion af 29 indspillede sange dannede fundament for en kultureksplosion.

Se en video om Love In Vain her:

Robert Johnson er i sandhed en legende. Den amerikanske bluesmusikers korte liv og karriere har været genstand for utallige spekulationer og gætterier. Den mangelfulde dokumentation har affødt mange myter, hvoraf den om at Johnson skulle have solgt sin sjæl til Djævelen - for at opnå sine enestående evner på guitaren - muligvis er den mest sagnomspundne af alle populærmusikkens myter.

Love 3

 

J. M. Dupont (tekst) og Mezzo (tegninger) har ved at udforske historierne og myterne, der omgav Johnsons liv og død, skabt et værk, der er både biografi og fiktion. Og ikke mindst særdeles medrivende. Kontrasten mellem nøgtern biografi, og friheden til at spinde videre på indholdet af et kort intenst liv virker forbløffende godt. Facts bliver til poesi.

Og så er der tegningerne. Wow for en stærk og personlig streg. Det ligner lidt kobberstik a la Dea Trier Mørch fra 70'erne, men har samtidig tråde til både Chester Goulds Dick Tracy og Art Spiegelmans Maus, hvor der konstant arbejdes med kontrast mellem sorte og hvide flader, minimale skraveringer, og dominerende skyggevirkninger. Enormt udtryksfuldt.

Love 4

 

Robert Johnsons liv har været beskrevet og fortolket mange gange før. Hans betydning for bluesmusikkens udvikling, og dermed hele rockens ditto kan ikke undervurderes. Båret frem til offentlighedens hyldest af fortolkninger af hans sangsskat fra bl.a. The Rolling Stones, Eric Clapton og Led Zeppelin, fik han først anerkendelse for sit livsværk årtier efter sin død som ganske ung. Første medlem af Klub 27, der senere kom til at omfatte Jimi Hendrix, Brian Jones, Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain og Amy Winehouse.

Flot udgivelse.

Materialer