Projektleder Lise Kloster Gram

Velkommen til Litteraturen som upoleret spejl

08.12.22
Kan litteratur mindske ensomhed? Hør projektleder Lise Kloster Gram fortælle om motivationen for at undersøge, hvorvidt skønlitteratur kan mindske ensomhedsfølelse

I projektet ” Litteraturen som upoleret spejl” har 150 unge gennemgået et designforløb, hvor de har udviklet ideer til, hvordan man bedst formidler litteratur til unge med fokus på fællesskab. Mange unge føler sig ensomme, når de oplever ikke at kunne spejle sig i de andres polerede selvfremstilling på sociale medier. 
Projektleder Lise Kloster Gram fortæller her om motivationen for at undersøge, om de unge kan bruge skønlitteraturen som et mere upoleret sted at spejle sig selv.
 

Op mod 80 % af de 150 unge der har deltaget i projektet oplever, at det at spejle sig i skønlitteraturen kan være brugbart, når man føler sig alene med sine tanker, følelser og oplevelser. Ligesom mellem 70 og 80 % fortæller at det har givet dem mere lyst til selv at læse og/eller skrive litteratur.

Anbefalinger, øvelser og designforløb til fri afbenyttelse


Vil du arbejde sammen med unge om litteraturformidling, digital kultur, kunst og fællesskaber - og måske invitere dem til at designe ideer til, hvordan I bedst formidler litteratur til unge?
Så læs mere under Intro til Designforløb og øvelser. 

I artiklen Anbefalinger kan du læse de unges egne anbefalinger til bibliotekernes litteraturformidling til unge og se eksempler på nogle af de ideer, de unge fandt ferm til.

Du kan læse mere om projektet i artiklen Gå i dybden med Litteraturen som upoleret spejl. 

Tema: Litteraturen som upoleret spejl

Tags