Billede af de to arrangører af workshoppen
Foredragsholderne Cathrine Errboe og Teresa Dalboe.

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 19:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Mødelokale GRØN
Målgruppe
For alle
Andet

Skriveworkshop - erindringsglimt

14.05.24
Alle bærer på erindringer, anekdoter og historier, der er værd at fortælle og give videre, men at skrive om det kan være en udfordring. For hvor skal man ende og begynde?

Livsfortællinger er mere end blot ord på papir; de binder generationer sammen og skaber bedre forståelse mennesker imellem. Forskning bekræfter, at vi, ved at skrive om vores liv, er med til at bevare vores selvforståelse og identitet, især når årene går, og korttidshukommelsen udfordres.

På workshoppen præsenteres du for idéer og værktøjer til at strukturere og skabe overblik over dit stof. Værktøjerne kan bruges uanset, om du vil skrive din komplette livshistorie fra a-z eller udvælge perioder, som har haft en særlig betydning for dig: Et kærlighedsmøde, et karrierevalg, en livsændrende begivenhed eller noget helt andet.

Vi skaber på workshoppen et inspirerende miljø, og gennem givende øvelser dykker vi ned i livets øjeblikke og reflekterer over, hvordan disse kan formes til stærke anekdoter. Undervejs du som deltager sparre med de erfarne undervisere. Skrivning foregår som udgangspunkt i hånden for at stimulere hukommelsen og koncentrationen.

 


Workshoppen er for alle +12 år uanset erfaring og niveau.

Om underviserne

Cathrine Errboe er journalist og forfatter og har specialiseret sig i at skrive livshistorier, slægtshistorier og biografier. Hun har udgivet ni bøger i samarbejde med bl.a. Malene Schwartz og Johannes Langkilde. Cathrine Errboe driver virksomheden PRBO, hvor private kan få hjælp til at skrive deres livshistorier.

Teresa Dalboe er uddannet historiker med speciale i biografiske fremstillinger, hverdagsliv og familie-historie. Hun er dedikeret til at formidle fortidens betydning og bringe historier til live. Hun driver Historieværkstedet, hvor hun hjælper private med at skrive livshistorier, og faciliterer inspirerende foredrag og workshops.

 

Med dette arrangement varmer vi op til Roskilde Litteraturfestival, der løber af stablen lørdag d. 25. maj. Her vil vi sammen udforske livets betydningsfulde øjeblikke gennem ord og refleksion under temaet "Vi elsker livets øjeblikke". Læs mere på roskildebib.dk/litteraturfestival