Podcast illustration

Kom i gang med podcasts

28.10.20
Det bliver mere og mere populært at lytte til podcasts.

Læs her hvad podcasts kan og hvordan du kommer i gang.

En podcast er en lydoptagelse, du kan lytte til, lige når det passer dig - på din mobil, din iPad/tablet eller din computer. Sagt på en anden måde, er det en radioudsendelse, som du selv bestemmer, hvornår du vil høre. Mange podcasts er bygget op som et radioindslag med debat, interviews etc, mens andre er mere fortællende og minder mere om et radiodrama eller et hørespil.

Der findes podcasts om næsten ALT. De fleste radiokanaler og aviser producerer deres egne podcasts og de danske biblioteker tilbyder også en række forskellige podcasts, så du kan finde podcasts om lige netop det, der interesserer dig.

For at komme i gang skal du bruge et program til at afspille podcasts. Du kan både lytte til podcasts gennem en hjemmeside og gennem en app. Podcast-apps virker ofte bedst og har flere funktioner. Mange apps kan f.eks. huske, hvor du er nået til, hvis du ikke hører et helt indslag færdigt.

Vi anbefaler app'en Podbean hvor du bl.a. kan finde vores egen musik-podcast Lydspor, men du kan også lytte til podcasts direkte i eReolen

Hvis du synes om en podcast kan du abonnere på den, så får du direkte besked, når der er et nyt afsnit af podcasten klar, og du får gemt podcasten i dit bibliotek.

Inspiration: fire forskellige podcasts

Worms Skat.

Produceret af Third Ear. Et historisk rovmord begået i Nyhavn. En nutidig jagt på en guldskat. Du sover ikke før skatten er fundet.

Lyt til Worms Skat på dens egen hjemmeside 

Bag om København

Produceres af Københavns Kommunes Biblioteker og tager lytteren med rundt i det gamle historiske København.

Lyt til Bag om København på eReolen

Politiken Dokumentar

Produceret af Politiken. Podcastene handler om alt fra skjulte skatte gemt under den kolde krig til kærlighed og politik i 70’ernes Teheran.

Lyt til Politiken Dokumentar

Dobbeltmordet

Produceret af DR. Gennem otte episoder forsøger DR at komme nærmere en opklaring af dobbeltmordet på Peter Bangsvej på Frederiksberg i 1948.

Lyt til Dobbeltmordet på DR.dk

God fornøjelse!

Materialer