Bøger og coronatips til unge

21.04.20
Trænger du til at blive distraheret og komme lidt væk fra dine lektier og din familie, kan vi anbefale en af vores gode bøger fra eReolen.

Ravnenes hvisken – trilogi – ebog og lydbog

 • Ravnenes hvisken handler om Anne, der er en næsten normal 17-årig i en næsten normal verden. Hun har altid haft en evne til at se fortiden, men plejer dog at holde sig på afstand af folk, for at evnen ikke bliver aktiveret. Da hun starter i 1.G, sker der noget, der gør, at hun ikke længere kan holde sig for sig selv.
  • Coronatip: Anne har levet alene uden familie og venner stort set hele sit liv, så hun ville være så klar til lockdown.

Skyriel – Ovanienprofetierne - trilogi – ebog og lydbog

 • I landet Ovanien på øen Josil vokser Skyriel op hos den gamle magiker, Alainon, fjernt fra sin familie, fordi hun har magiske evner. Kongen har forbudt al magi, og magikerne er et jaget folk. Men da Skyriel fylder 16, viser dragevarslet sig på himlen over Josil, og det ændrer alt.
  • Coronatip: Skyriel har været vant til at klare sig selv og har levet et frit liv på en ø. Hun ville være klar til jagt og det hele, hvis det var nødvendigt.

Spektrum-serien 1-4 – ebog og lydbog

 • De første fire bøger ud af ni er udkommet. Som udgangspunkt virker det til, at verden ligner sig selv. Men hurtigt bliver det klart, at der er mere mellem himmel og jord, end man lige skal tro. I første bog ”Leoniderne” er fortælleren Emilie. Hun har et drømmesyn, der fører videre til mysterier, der er større end selve tiden.
  • Coronatip: Hvem ville ikke ønske at kunne tidsrejse sig ud af Coronakrisen. Måske kan man i Spektrum-serien finde ud af, hvordan man gør.

Forkert nummer – ebog og lydbog

 • Da Layla ved et tilfælde finder ud af, at der er en anden pige, der sender nøgenbilleder til Laylas kæreste, beslutter hun sig for at skælde hende ud pr. sms. Men fordi Layla er ordblind, får hun forkert fat i telefonnummeret og kommer til at skrive til den forkerte. Dette fører til flere sms’er frem og tilbage uden at de involverede ved, hvem hinanden er.
  • Coronatip: Send en sms til et nummer, du ikke kender. Det kan være du får en ny ven ud af det. Hvis du ikke er så modig, kan du også sende en sms til en, du ikke har set længe, som fx din farmor, din tante eller din ven fra efterskolen.

Uden fornuft – ebog og lydbog

 • Claudia går på high school og er lidt uden for både kliker og vennegrupper. Til gengæld bruger hun meget tid med sine søskende og sin bedste veninde på Battle Quest, der er et MMORPG. Men da hun bliver nødt til at deltage i opsættelsen af ”En skærsommernats drøm” på skolen, opdager hun, at venner kan findes de mest usandsynlige steder.
  • Coronatip: Ikke alle venskaber overlever coronakrisen, men måske kan andre blive stærkere af oplevelsen. Vær åben over for nye venskaber.

Hvis jeg skal være helt ærlig – ebog og lydbog

 • Cameron er en af de smukke, kloge, sporty piger på sin skole, men hun er ikke særlig sød. Hun gør en dyd ud af altid at være ærlig, men hun er ikke betænksom, så hun kommer ofte til at såre andre. For at gøre indtryk på den dreng, hun kan lide, vil hun prøve at tæmme sig selv og få sagt undskyld til de personer, hun har gjort kede af det. Projektet ender dog ikke helt, som hun havde regnet med.
  • Coronatip: Det er fint at være ærlig, men man behøver ikke at sige alting til alle hele tiden. Husk at tage hensyn.

En af os lyver – lydbog

 • På Bayview High har Simon en app, der deler rygter om de andre elever. Og han har altid ret. Men da han en dag bliver fanget til eftersidning med fire andre elever, sker der noget, der ændrer alt. Kun en ting er sikkert, deres liv vil aldrig blive det samme igen. Det lyder som en krimi, men er mindst lige så meget en roman om at finde sig selv.
  • Coronatip: Hvis du kommer til at smadre din mors yndlingsvase, så fortæl hende det. Hun finder alligevel ud af det på et tidspunkt, og det bliver meget værre, hvis du ikke selv siger det.

Der findes mange flere bøger på eReolen, end vi har med her. Hvis du mangler inspiration, så send en mail til boern@roskilde.dk og vi vil hjælpe med at finde noget, der falder i din smag.

For at bruge eReolen skal man være oprettet som låner på biblioteket og bo i Roskilde Kommune.

Flere bøger kan findes her: https://ereolengo.dk/tema/ya-young-adult

Materialer