Hjælp foråret på vej

25.03.24
Nu går vi mod lysere tider

Det er så småt begyndt at blive lysere om morgenen –  og hvis du er heldig, er det også lyst, når du skal hjem fra arbejde. Fuglene er begyndt at synge, og det er en smule mildere i luften. Nu er det tid til at hjælpe forskerne på vej ved at deltage i Naturhistorisk Museums ”Citizen Science”-projekt. Tag dine børn, børnebørn eller venner med på tur ud i skoven, og find alle forårstegnene. Det er nemt; du registrerer dig på arter.dk eller i appen, tager et billede af det, I finder, og sender det ind.   

Læs mere her, hvor du også kan printe den flotte forårsplakat og bingoplader.   

Er du mere nysgerrig på planter og dyr i Danmark?

Så har Roskilde Bibliotekerne andre gode digitale ressourcer du kan besøge via e-biblioteket, såsom Naturen i Danmark og Flora Danica.

Naturen i Danmark

Naturen i Danmark er en del af lex.dk, som er skrevet af landets forskere til et bredt publikum. Det er fremstillet på en spændende måde ved brug af mange farvebilleder og diagrammer, så man samtidig bliver klogere og får endnu mere lyst til at komme ud i naturen.
Se mere her.

Flora Danica

Flora Danica er det store danske botaniske værk, som blev påbegyndt i 1761. Hoveddelen af værket består af 51 hæfter og 3 supplementshæfter med i alt 3.240 kobberstukne tavler med afbildninger i folioformat af alle de planter, som forekommer vildtvoksende i riget. Det Kongelige Bibliotek har digitaliseret tegningerne. Du kan komme tættere på de smukke plancher og zoome ind i detaljerne, ligesom du kan downloade billederne i høj opløsning.
Se mere her.