Hvad læser Kirsten Thorup?

17.01.24
Kirsten Thorup har skrevet digte, noveller, skuespil og romaner - seneste den historiske roman "Mørket bag dig". Som læser er hun for tiden meget optaget af den franske forfatter Annie Ernaux. Her forklarer hun hvorfor.

Mød Kirsten Thorup

Du kan møde Kirsten Thorup mandag d. 12. februar i Cosmos i Viby. Billetter kan købes her.  
I samtale med bibliotekar Karen-Margrethe Revsbæk vil Kirsten Thorup fortælle om sin roman "Mørket bag dig", men også trække tråde til forgængeren "Indtil vanvid, indtil døden", der har samme hovedperson; kvinden Harriet, der er enke efter en mand, som kæmpede på tysk side i krigen. 

Hvad læser du for tiden og hvilken bog, vil du anbefale til andre?
Jeg læser for tiden den franske forfatter Annie Ernaux (nobelprismodtager i 2022). Jeg kan særlig anbefale hendes bog om faren og moren i ét bind: “Min far/Kvinden”. Derudover “Hændelsen”, som er forfatterens erindring om at få foretaget en illegal abort i i 50´ernes Frankrig. Og endelig “Pigen fra 58” om hendes tidlige ungdomserfaringer. Det er korte åbne beretninger. Let tilgængelige. Givende læsning. Inspirerer til eftertænksomhed.

Hvad betyder biblioteket for dig?
I min barnlige fantasi forestillede jeg mig biblioteket som et sted, hvor jeg kunne låne alle de bøger der fandtes i verden. Det gav mig en følelse af tryghed at bibliotekslån var gratis. Biblioteket er en uundværlig folkeoplysende institution. Det er vigtigt, at bøger er gratis tilgængelige for alle og enhver i et demokratisk samfund. Demokrati forudsætter oplyste borgere. 

Materialer