HC Ørsted og Ole Rømer

Udforsk vores kulturarv

eKurser guider dig gennem vores fælles digitaliserede kulturarv

Danmark har en rig og mangfoldig kulturarv. En kulturarv består af objekter og værdigenstande mennesket har efterladt igennem historien og heldigvis for os er flere og flere af de genstande tilgængelige digitalt. Dem kan du udforske i disse kurser som eKurser og Det Kongelige Bibliotek har produceret.

Billedsamlingen

Her finder du en stor samling af digitaliseret billedmateriale. Den brede samling indbefatter litografier, tegninger og meget andet. Du kan f.eks. finde det kendte værk Flora Danica og udforske den smukt illustrerede bog om plante- og blomsterverden. eKurser guider til samlingen i dette kursus.

Naturvidenskabelige kilder

Her finder du konkrete kilder og materiale fra kendte danske videnskabsmænd gennem tiden. Det kan være optegnelser, brevudvekslinger og meget andet. Om du er studerende eller bare interesseret i naturvidenskabens historie så er disse kilder noget for dig. eKurser guider til samlingen i dette kursus.

Arkiv for dansk litteratur

Her finder du udvalgte værker fra danske forfattere. Du kan også læse om de forskellige litterære perioder og finde kildehenvisninger til f.eks. en skriftlig opgave. eKurser guider til samlingen i dette kursus.

eKurser har en hel samling af kurser i digital kulturarv. Find den her på ekurser.nu

 

Materialer