2020 Tour De France GC Group

Spring på sofacyklen

28.01.22
Er du også blevet stukket af en gal cykelmyg?

Så kan vi med glæde fortælle, at vi har masser af Cykelguf til dig på Filmstriben.

Filmstriben kan du bruge hjemmefra med dit bibliotekslogin, og så er der yderligere film du kan se, hvis du opholder dig på et af vores biblioteker.

Film du kan se hjemmefra:

"Moon Rider" (2012)

'Moon Rider' er en fortælling om den unge Rasmus Quaade og hans kamp for at blive professionel cykelrytter. Det er en dannelsesrejse, der fører tilskueren med ned i helvede og tilbage.

'The program' (2015)

Biografisk drama, hvor en irsk sportsjournalist allerede i 1999, da Lance Armstrong vinder sin første sejr i Tour de France, starter sin jagt på beviserne på Armstrongs dopingmisbrug.

'Overcoming' (2005)

Overcoming' giver et indblik i kulisserne bag den ellers meget lukkede professionelle cykelverden. Med den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis som hovedperson følger filmen Riis og hans nye hold Team CSC, i kampen for at overvinde det umulige – at vinde Tour de France.

Film du kan se på biblioteket:

'En forårsdag i helvede' (1976)

Jørgen Leths personlige film om det klassiske cykelløb Paris-Roubaix. Ruten er en af de hårdeste, der kan tænkes, og løbet afvikles på kun én dag. Den frygtes af professionelle ryttere, men giver samtidig megen prestige, hvis man kommer over stregen. I denne film har løbet sine egne helte og skurke, sin egen dramatik og barske poesi.

'Den umulige time' (1975)

Den danske cykelrytter Ole Ritters forsøg på at generobre den mest attråede og vanskeligste rekord inden for professionel cykelsport: Én times kørsel på bane.

Materialer