avis og kaffekop

Hvordan følger du med i nyhedsstrømmen?

12.05.23
De fleste af os zapper hurtigt rundt på mobiltelefonen, når vi skal have en hurtig status på nyheder fra ind og udland

Men andre læser de trykte eller digitale dagbladsaviser. Måske sidder du med en kop kaffe i hånden, og opdager mens du læser, at der er noget der kalder på lidt mere fordybelse. Et land du ikke kender så godt –  et emne hvor det kunne være rart at få lidt flere nuancer. På Roskilde biblioteks hjemmeside kan du under ”digitalt” finde vores ebibliotek, hvor du også kan finde disse tre databaser.  

Europa World Plus

Europa World Plus er en engelsksproget database med information om mere end 250 lande og landeområder. Den indeholder opdaterede politiske, økonomiske samt historiske analyser, bl.a. en oversigt over de seneste valg rundt om i verden. Måske også et supplement til din rejselitteratur?

Få adgang med bibliotekslogin til basen her 

Faktalink

Artiklerne i Faktalink er danske, og begynder med en introduktion til emnet. Herefter dykkes der dybere ned i stoffet, som ofte indledes med en historisk vinkel. Emnerne belyses ud fra en faglig, analyserende og alsidig vinkel, som også indeholder debat og perspektivering. Alle artikler afrundes med kildehenvisninger og links til mere information. Faktalink har et meget bredt sigte.

Få adgang med bibliotekslogin til basen her

Bibliotek.dk

Bibliotek.dk er din adgang til alle offentlige bibliotekers materialer: bøger, lydbøger, film, musik, noder og e-materialer.
Log ind med dine egen profil som du selv opretter og vælg dit favorit bibliotek, så har du adgang til digitaliserede tidsskriftsartikler og avisartikler. Hvis artiklen findes online, har du mulighed for at klikke dig videre til artiklen direkte, eller du kan bestille en digital kopi direkte til din private email.

Få adgang med egen profil her