Hvad læser Agnete Braad?

Forfatter Agnete Braad læser kun papirbøger og føler sig hjemme på biblioteket.

Agnete Braad besøgte Roskilde Bibliotek i foråret 2023, hvor hun fortalte om sin roman Franciska, der handler om kunstneren Franciska Clausen som i 1917 rejste gennem Europa og blev elev hos nogle af tidens største malere. 

Før besøget spurgte vi Agnete Braad, hvad hun selv læser og om hun har et særligt forhold til biblioteket. 

Hvad læser eller lytter du til for tiden?
"Jeg læser udelukkende på print, og jeg har gerne flere bøger i gang på én gang. Lige nu læser jeg Eufori, en roman om Sylvia Plath af den svenske forfatter Elin Cullhed, og Søren Ulrik Thomsens Tro mod ritualet, da jeg selv skal skrive et bidrag til en serie om forskellige menneskers forhold til kristendommen, der udkommer på forlaget Eksistensen.  

Hvilken bog vil du anbefale til andre?
Jeg har for nyligt læst Deborah Levys to bøger, Ting jeg ikke vil vide og Livets omkostninger, der begge er fænomenale!

Hvad betyder biblioteket for dig?
Biblioteker er fantastiske. De betyder selvfølgelig først og fremmest rigtig meget for formidlingen og udbredelsen af litteratur. Men de har også betydning som steder man kan føle sig hjemme. Jeg boede fire-fem år i udlandet, da jeg var ung og her var biblioteker (og boghandler!) fx  i New York fantastiske steder at reflektere, arbejde og hænge ud. Der er en magi ved biblioteker pga. litteraturens forandrende kraft. Heldigvis har mine børn og særligt min søn arvet fascinationen af bøgernes verden. Han er 8 år og kan finde på at standse op i vintermørket efter lukketid, pege på et skilt med Bibliotek og sige: ”Se mor, dér vil man godt hen”.

Materialer